TV SLIKE I PRILIKE: Glavom kroz zid

Satirični biser, sa kultivisanim, inteligentnim humorom. Sa opaskama koje duboko sežu u naš mentalitet, navike, životne rezone, poimanje stvarnosti. To je serija „Glavom kroz zid”, realizovana moderno i dinamično, sa veštim ukrštanjem naratorskog teksta i sekvenci kao ilustracijama duhovitih zapažanja koja će vas, neočekivano, razoružati preciznošću i našim apsurdima. Hit je epizoda o korupciji „Ja ću to da ti završim“. Koliko puta ste čuli tu rečenicu?

Branislava Džunov

Branislava Džunov

Najgledaniji RTS. Ne može se tvrditi da Javni servis Srbije ne ulaže napor da opravda model svog finansiranja proklamovanog za 2016. godinu: nešto više od tri milijarde dinara iz budžeta plus pretplatnička taksa od 150 dinara za gledaoce. Da to neće biti dovoljno unapred se zna, ali nema se kud. Kakva će računica biti na kraju ni najveći optimisti ne mogu da predvide. Objavljen je pravilnik o platama zaposlenih iz kojeg se nazire da najveće plate dele u direkciji i informativnom programu, što mu nekako dođe i logično jer tamo ima najviše urednika. Raspisan je konkurs za seriju o Stevanu Prvovenčanom. Više je emisija iz kulture kao protivteža rijaliti ofanzivi na komercijalnim kanalima. Januarski start sa najraznovrsnijim programskim sadržajima (osvežen novogodišnji program, nove serije, obogaćen informativni program, emisije uživo) potvrđuje da je RTS 1 i dalje na tronu najgledanijeg kanala. Slede TV Pink, TV Hepi, Prva TV, TV B92 i RTS 2. U prošloj godini najveći prodor ostvarila je Hepi televizija sa programom („Parovi“) koji je pretrpeo najžešće kritike, ali to nije pomoglo. Nastavlja se po istoj petparačkoj, poražavajućoj mustri.

Zarada od sporta. RTS-ovoj dominaciji u najvećoj meri doprineli su prenosi sportskih događaja. Finalnu utakmicu Evropskog prvenstva u vaterpolu između Srbije i Crne Gore pratilo je 2.762.000 gledalaca dok je trosatni meč između Novaka Đokovića i Endija Marija na otvorenom prvenstvu Australije gledalo 2.500.000 ljubitelja tenisa ili svaki drugi gledalac. Onda je došlo prvenstvo u futsalu, pa susret ženske teniske reprezentacije sa ekipom Španije. Valjda je Javni servis nešto zaradio i od reklama. Smešno je svako poređenje, ali tek da se zna poredak kod nas i u svetu, u SAD je tokom 50. Superboula poluminutna reklama koštala pet miliona dolara, a TV mreža Si-Bi-Es je zaradila više od 336.000.000 evra. Superboul je najskuplji i najdirektniji put do srca kupaca.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • LI MANČANG, AMBASADOR NR KINE U BEOGRADU: Megaprojekat koji menja svet
  • BOJAN POPOVIĆ, DIREKTOR KOMPANIJE MINECO LTD: U rudarstvu nema brze zarade
  • VALERIJ OVSJANIKOV, PREDSEDNIK IZVRŠNOG ODBORA SBERBANK SRBIJA: Klijenti su nas prepoznali kao banku partnera
  • BILJANA TRIFUNOVIĆ, VLASNICA KOMPANIJE IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY: Moramo da se naviknemo na promene
  • ZAŠTO REORGANIZACIJA RADNOG PROCESA ZAVISI OD VOLJE POJEDINACA: Svako je sam odgovoran za svoj rad
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE: GORDANA PANAJOTOVIĆ: Kako se gradi lojalnost zaposlenih
  • MENADŽERSKI VODIČ: Pohvale tračarenju
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. marta 2016.
Podelite ovaj tekst: