AJA JUNG: Kulturi potrebna podrška biznis zajednice

Festival igre, jedna od najvećih umetničkih manifestacija u Srbiji, od osnivanja 2004. godine finansira se 70 odsto od donacija i prihoda od ulaznica. Očekuje se da i Grad Beograd podrži manifestaciju

Aja Jung

Aja Jung

Kada pređete put dug trinaest godina, a projekat se u oku publike “odslikava” uspešnim, onda ne možete lako da objasnite da je čvrst temelj sazdan samo od dobrih ideja, bezgranične želje, lude upornosti, instinkta i pomalo sreće. Imali smo ozbiljne finansijske gubitke nakon prvog Beogradskog festivala igre (BFI) i razloge za odustajanje. Iako sam tada morala da prodam kola da bih isplatila dolazak umetničkih trupa, nisam razmišljala o tome da treba da stanem. Rizik je deo svake odluke, pa i privatne inicijative u kulturi, objasnila je Aja Jung, direktorka Festivala igre, finansijske postulate na kojima je zasnivan početak manifestacije 2004. godine. Ovogodišnji Festival biće održan od 19. marta do 10. aprila, a generalni sponzor, deveti put zaredom, je kompanija Vip mobajl.

Aja Jung je u razgovoru za Magazin Biznis istakla da je na početku BFI imao uglavnom podršku ambasada, kulturnih centara i stranih kompanija koje posluju u Srbiji, ali je uspeh u međuvremenu postao “vidljiv” i neka nova “igra” uspela je da zainteresuje institucije i domaće kompanije da ulažu u kulturu. Ova manifestacija je značajno skrenula i pažnju medija na umetničku igru, koja je dugo bila na margini kulturnih dešavanja.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • LI MANČANG, AMBASADOR NR KINE U BEOGRADU: Megaprojekat koji menja svet
  • BOJAN POPOVIĆ, DIREKTOR KOMPANIJE MINECO LTD: U rudarstvu nema brze zarade
  • VALERIJ OVSJANIKOV, PREDSEDNIK IZVRŠNOG ODBORA SBERBANK SRBIJA: Klijenti su nas prepoznali kao banku partnera
  • BILJANA TRIFUNOVIĆ, VLASNICA KOMPANIJE IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY: Moramo da se naviknemo na promene
  • ZAŠTO REORGANIZACIJA RADNOG PROCESA ZAVISI OD VOLJE POJEDINACA: Svako je sam odgovoran za svoj rad
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE: GORDANA PANAJOTOVIĆ: Kako se gradi lojalnost zaposlenih
  • MENADŽERSKI VODIČ: Pohvale tračarenju
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. marta 2016.
Podelite ovaj tekst: