TV SLIKE I PRILIKE: Jesu li TV voditelji krivi za sve?

Voditelji ili voditeljke, nema razlike. Njihovo je samo da budu doterani, ako okolnosti nalažu, dostojanstveno ozbiljni ili da vrcaju od dobroг raspoloženja.

Piše: Branislava Džunov

Na „idiotu“ piše šta treba da kažu, drugi misle za njih. Oni sede u studiju i prevrću olovku u rukama, gosti se smenjuju, vreme teče. Dlanom o dlan i – prođe emisija. Doviđenja do sledećeg viđenja! Ostanite uz naš TV kanal.

Tako izgleda, ali nije baš kao popiti čašu vode. Emisiji su prethodili dani istraživanja teme i jurcanja po terenu, na pravim televizijama. Bilo je raznih peripetija. Snimatelj se ljutio, tehnika je otkazivala, montaža je bila zagušena zbog vanrednih događaja. Gosti su pristajali pa otkazivali gostovanje. Do poslednjeg trenutka se nije znalo ko će doći. Ako u studiju i postoji ekran sa ispisanim ključnim smernicama razgovora, to uopšte ne znači da će sve ići kako je planirano. Ali, spretan i sposoban voditelj je tu da sve izgleda lako i besprekorno. Naravno, uz tim nevidljivih saradnika, bez obzira na to da li se pripremaju trominutne vesti ili četvoročasovni program uživo. Eto, na primer, Roksanda Babić. Ujutro vodi „Plodove dobre zemlje“ (snimljena emisija), posle sekunddva uživo čita vesti a nije isključeno da će u toku prepodneva hitno ići na intervju. Prijatna, nasmejana, rečita. Verujemo da ima mnogobrojne fanove. Ili Vesna Damjanić. Gde god je postaviš, u koji god je program udeneš, nigde ne smeta!

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • MEĐUNARODNA KONFERENCIJA BEOGRADSKE BERZE “UPGRADE IN BELGRADE 2019”: Bez većih domaćih i javnih investicija, nema bržeg privrednog rasta
  • DESET GODINA POSLOVANJA „GASPROMNJEFTA” U SRBIJI: Do 2025. godine NIS investira još 1,4 milijarde evra
  • WOLFRAM SENGER-WEISS, CEO KOMPANIJE GEBRÜDER WEISS: Očekujemo rast poslovanja u Srbiji
  • STRATEŠKO ŠIRENJE POSLOVANJA NIS-a U RUMUNIJI: Naftu vadimo u Rumuniji, a prerađujemo u Srbiji
  • ODRŽAN BALKAN BIZNIS FORUM 2019 „OD DAVOSA DO BEOGRADA”: Kako da se ponašate i mislite kao lider
  • BIZNIS DODATAK: TRENDOVI I IZAZOVI U KOMUNIKACIJAMA I MARKETINGU
  • DIGITALNI VODIČ: Džepni uređaj umesto prevodioca
  • POSLOVNA SAZNANJA: Život – jedini pravi
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. decembra 2019.
Podelite ovaj tekst: