“Žena zmaj” – posao je najveća inspiracija

U okviru manifestacije “Cvet uspeha za ženu zmaja” titulu “Žena zmaj” u glavnoj kategoriji “Najevropskija ženska firma” dobile su Katarina Obradović, vlasnica preduzeća “Be You Technology” i Sanja Jakovljević, vlasnica preduzeća “Beorol Prima”

Dobitnice nagrade “Cvet uspeha za ženu zmaja” sa članicama žirija i predstavnicima USAID-a

Udruženje poslovnih žena Srbije je trinaesti put dodelilo nagrade “Cvet uspeha za ženu zmaja” najboljim preduzetnicama, 6. novembra na svečanosti u teatru Madlenijanum u Zemunu. Ove godine su za titulu “Žena zmaj” nominovane 23 preduzetnice iz cele zemlje. U prethodnih 12 godina je u okviru ove manifestacije promovisano više od 400 žena, a oko 130 njih je dobilo nagrade i priznanja. Ovogodišnju titulu “Žena zmaj” u glavnoj kategoriji “Najevropskija ženska firma” dobile su Katarina Obradović, vlasnica preduzeća “Be You Technology” iz Beograda, i Sanja Jakovljević, vlasnica preduzeća “Beorol Prima” takođe iz Beograda. Pored toga, osam kandidatkinja dobilo je specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja.

Obraćajući se prisutnima na svečanosti, Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, naglasila je da su, nažalost, u većini društava žene suočene sa većim brojem prepreka nego muškarci. Tako je čak i u najrazvijenijim zemljama EU primećeno da mali broj preduzetnica koristi inovacione fondove.

– To sigurno ne znači da su manje inovativne, ali ukazuje na to da im fondovi iz različitih razloga nisu dostupni, istakla je Sanja Popović Pantić, i dodala da je nesporno da su žene koje su konkurisale za “Cvet uspeha” sigurno neograničeno raspolagale inspiracijom. Zato one mogu biti inspiracija nekim novim budućim preduzetnicama.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • MEĐUNARODNA KONFERENCIJA BEOGRADSKE BERZE “UPGRADE IN BELGRADE 2019”: Bez većih domaćih i javnih investicija, nema bržeg privrednog rasta
  • DESET GODINA POSLOVANJA „GASPROMNJEFTA” U SRBIJI: Do 2025. godine NIS investira još 1,4 milijarde evra
  • WOLFRAM SENGER-WEISS, CEO KOMPANIJE GEBRÜDER WEISS: Očekujemo rast poslovanja u Srbiji
  • STRATEŠKO ŠIRENJE POSLOVANJA NIS-a U RUMUNIJI: Naftu vadimo u Rumuniji, a prerađujemo u Srbiji
  • ODRŽAN BALKAN BIZNIS FORUM 2019 „OD DAVOSA DO BEOGRADA”: Kako da se ponašate i mislite kao lider
  • BIZNIS DODATAK: TRENDOVI I IZAZOVI U KOMUNIKACIJAMA I MARKETINGU
  • DIGITALNI VODIČ: Džepni uređaj umesto prevodioca
  • POSLOVNA SAZNANJA: Život – jedini pravi
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. decembra 2019.
Podelite ovaj tekst: