VLASTIMIR VUKOVIĆ: Ko će biti prvi na tržištu, odlučiće jedino klijenti

Plan je da u narednih pet godina postanemo vodeća banka u Srbiji. To zavisi od posvećenosti naših zaposlenih, naše inovativnosti, a pre svega od poverenja klijenata. Mi ćemo se truditi da opravdamo poverenje koje sada imamo. Svesni smo da je konkurencija jaka i verujemo da i druge banke imaju u svojim strategijama da osvoje ili da zadrže prvo mesto. Uradićemo sve što je do nas da budemo lideri

Vlastimir Vuković

Komercijalna banka je izuzetno jak brend i trudićemo se da ga zadržimo, a isto tako vodićemo računa da se vidi da je Komercijalna banka deo NLB Grupe. Konačna odluka o imenu još nije doneta – kaže Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke, odgovarajući na pitanje Magazina Biznis o tome kako će se zvati banka u Srbiji, u vlasništvu NLB Grupe, imajući u vidu značaj brenda iz prošlosti – Komercijalna.

U intervjuu za naš magazin Vuković govori o novoj etapi razvoja koja je počela posle kupovine Komercijalne banke. Taj novi impuls se odnosi i na NLB Grupu i na Komercijalnu banku. Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke podseća da će, prema planu, spajanje biti završeno u aprilu naredne godine i da će tada udružena banka biti treća po veličini u Srbiji.

• Koja je faza sada i na čemu se konkretno radi u procesu spajanja?

– U procesu smo pripreme za integraciju kako IT sistema tako i kompletnog usaglašavanja ponuda banaka. Usvojeni su ključni koraci, formirani su timovi i svi zaposleni su informisani o svojim ulogama. Takođe, odvijaju se integracije na dva nivoa – Komercijalne banke i NLB banke Beograd, i Komercijalne banke u sistem NLB Grupe i vrednosti koje Grupa neguje.

• Da li očekujete da će integracija Kombank i NLB zbuniti neke vaše klijente? Zašto bi trebalo da prihvate „novu kombinaciju“ vlasništva?

– Komercijalna banka, kao sistemska banka, će učiniti sve da klijenti budu zadovoljni, jer samo zadovoljan klijent ostaje vaš klijent. Nova vlasnička struktura je neminovnost, jer tokovi u srpskom bankarstvu, ali i u Evropi, su ukrupnjavanje banaka i stabilizacija tržišta. Samo jaki sistemi su uspeli da prežive krize i da budu podrška privredi i stanovništvu. U tom smislu, Komercijalna banka je promenom vlasništva dobila upravo tu stabilnost. Ceo ovaj proces neće zbunjivati klijente, već naprotiv, sve će biti jasnije i transparentnije. Kako ponuda, tako i uloga Komercijalne banke u životu privrede i građana.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • DIGITALNOM TRANSFORMACIJOM DO BOLJEG KORISNIČKOG ISKUSTVA: Digitalna budućnost sa Banca Intesa
  • ISTRAŽIVANJE IMMOFINANZ-a, VODEĆEG INVESTITORA U OBLASTI KOMERCIJALNIH NEKRETNINA NA TRŽIŠTU CIE: Kupovne navike potrošača se nisu značajno promenile tokom pandemije
  • AMERIČKA KOMPANIJA ROCKWELL AUTOMATION OTVORILA KANCELARIJU U BEOGRADU: Automatizacija je srce moderne industrije
  • KAKO SE KREIRA IMIDŽ I REPUTACIJA: Igraj i pobedi
  • SANJA MILAKOVIĆ KOLUNDŽIJA, PRINCIPAL, EXECUTIVE GROUP: Održivo poslovanje u prvom planu, a ne samo profit
  • SRPSKA ASOCIJACIJA MENADŽERA – KAKO JE DOBRO VIDETI VAS OPET: Junski susret 2021. u znaku jubileja
  • DRUGAČIJE LICE SALCBURGA: Berba jagoda ispod Alpa
  • TV SLIKE I PRILIKE: Olimpijske igre u Tokiju između troška i iznenađenja
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2021.
Podelite ovaj tekst: