“АГРОПЛОД”: Здрави плодови – здрав агробизнис

„Агроплод“ из Гложана, директорке и сувласнице Јармиле Бохуш, снабдева велике тржне центре тоном и по парадајза, краставаца и љуте паприке и остварује кооперацију са хиљаду пољопривредних домаћинстава. Највеће замерке држави: не постоји сетвени план и планиране откупне цене пољопривредних производа

agrobiznisУ једанаест протеклих година, колико постоји „Агроплод“ из Гложана, у близини Бачког Петровца, директорке и сувласнице Јармиле Бохуш, успешно је предузеће које се бави пољопривредом и трговином пољопривредних производа. У протеклој деценији, перманентно су ширили капацитете и придобијали купце. У међувремену, „Агроплод“ је остварио и кооперацију са приближно хиљаду сеоских домаћинстава којима на разне начине (складиштење пољопривредних производа, сушење житарица и продаја пестицида, хербицида и минералног ђубрива у сопственој пољопривредној апотеци) помаже да негују и биолошки заштите своје плодове.

– Моје главне активности и задаци су планирање и самостално вођење компаније. На почетку ,„Агроплод“ се бавио пољопривредном производњом, откупом и продајом пољопривредних производа, да бисмо временом делатност проширили на малопродају и пружање услуга у пољопривредној механизацији, у гајењу поврћа, посебно парадајза, краставаца и љуте паприке – истиче за Економетар Јармила Бохуш, која је, како каже, у том великом послу посебно инсистирала на максималном залагању и професионализму запослених.

„Агроплод“ данас располаже великим бројем пластеника на пет хектара земљишта, где је засађено поврће које годишње даје хиљаду тона парадајза и приближно пола тоне краставаца и љуте паприке, биолошки потпуно заштићених. Јармила Бохуш и њен супруг Јан су у почетку производили и продавали своје производе на мало, да би оснивањем „Агроплода“ 2003. године, највише захваљујући одлучности и проницљивости ове амбициозне младе жене, заинтересовали за своје производе велике тржне центре и са њима уговорили послове на дужи рок. Један од тих великих тржних ланаца је и Делез, који данас откупљује приближно 50 одсто пољопривредних производа „Агроплода“. Део производње се извози у Црну Гору а ускоро почиње извоз у Русију.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ПОНУДА ДЕЛТА ЂЕНЕРАЛИ ОСИГУРАЊА Предности међународног путног осигурања
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (1) Инвестирајте у промене
  • ПРЕДСТАВЉАМО НАЈНОВИЈА ИЗДАЊА ИЗ ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ Четири димензије људских ресурса
  • ДУНАВ ДОБРОВОЉНИ ПЕНЗИЈСКИ ФОНД ОБЕЛЕЖИО СЕДАМ ГОДИНА РАДА Имовина повећана на 8,7 милијарди динара
  • Следећи број Економетра излази 3. јуна 2014.
Podelite ovaj tekst: