ФАРМА ФРАНЦУСКИХ КОЗА: „Козак“ са пашњака Звијезд

Владимир Шкундрић и Радослав Коругић имају фарму надомак Пријепоља са 100 грла расних коза француска алпина које дају најбољи квалитет млека. За годину дана произведено осам тона брендираног козијег сира. Трговински ланци у Србији заинтересовани за „Kозак“

pasnjakПрича која следи изузетан је пример свим младим људима који желе да се упусте у сопствени бизнис, и то у пољопривреди. Тридесетпетогодишњи Београђанин Владимир Шкундрић, после завршених студија на Универзитету у Ајови (смер пословна администрација) и богатог радног искуства у респектабилним институцијама у Србији, одлучио је да формира фарму коза која је смештена на најчистијим и најлепшим пашњацима Златарског округа, у селу Звијезд, у околини Пријепоља, на 800 метара надморске висине.

Са озбиљним амбицијама и уверењем да је пољопривреда велика али недовољно искоришћена шанса у нашој земљи, Владимир Шкундрић је циљ остварио у договору са својим колегом, економистом Радославом Коругићем, власником девет хектара пашњака у Звијезду. Партнери и пријатељи одмах су започели радове на формирању фарме. Купили су 2012. Козе из продуктивне расе француских алпина, саградили козарник по најсавременијим стандардима, млекаре за прављење сира и, годину дана касније, почели да производе изузетно квалитетан сир.

– Ми смо практично за две године успели да повећамо фонд на 100 музних коза и осам јарчева и да годишње производимо осам тона једног од најквалитетнијих сирева у Србији – истиче за Економетар Владимир Шкундрић.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ПОНУДА ДЕЛТА ЂЕНЕРАЛИ ОСИГУРАЊА Предности међународног путног осигурања
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (1) Инвестирајте у промене
  • ПРЕДСТАВЉАМО НАЈНОВИЈА ИЗДАЊА ИЗ ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ Четири димензије људских ресурса
  • ДУНАВ ДОБРОВОЉНИ ПЕНЗИЈСКИ ФОНД ОБЕЛЕЖИО СЕДАМ ГОДИНА РАДА Имовина повећана на 8,7 милијарди динара
  • Следећи број Економетра излази 3. јуна 2014.
Podelite ovaj tekst: