УЧЕНИЧКЕ КОМПАНИЈЕ: Предузетници из школских клупа

Организација „Достигнућа младих Србије“ кроз своје програме приближава стварни свет бизниса младим људима и развија њихове потенцијале

ucenici-trgovciОрганизација „Достигнућа младих Србије“ већ десет година спроводи програме из области предузетништва и финансијске писмености у школама широм Србије и једна је од 123 националне организације у оквиру глобалне мреже „Achievement Worldwide“. Кроз своје програме приближава стварни свет бизниса младим људима и развија њихове потенцијале.

Директор операција Организације „Достигнућа младих“ Дарко Радичанин не крије задовољство због резултата које постижу ови програми и истиче да годишње у њима учествује по десетак хиљада младих.

– Радимо у 250 школа у којима се годишње формира осамдесет до сто ученичких компанија и надам се да ће се њихов број убудуће повећавати. Програми се спроводе у средњим школама, а постоје и програми за универзитете, али ми још организационо нисмо сазрели да се толико проширимо, каже Радичанин за Економетар.

Ученици имају слободу да се баве чиме хоће, сами бирају шта ће да понуде тржишту, осмишљавају и креирају своје производе, при чему им не мањкају ни креативност, ни машта.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ПОНУДА ДЕЛТА ЂЕНЕРАЛИ ОСИГУРАЊА Предности међународног путног осигурања
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (1) Инвестирајте у промене
  • ПРЕДСТАВЉАМО НАЈНОВИЈА ИЗДАЊА ИЗ ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ Четири димензије људских ресурса
  • ДУНАВ ДОБРОВОЉНИ ПЕНЗИЈСКИ ФОНД ОБЕЛЕЖИО СЕДАМ ГОДИНА РАДА Имовина повећана на 8,7 милијарди динара
  • Следећи број Економетра излази 3. јуна 2014.
Podelite ovaj tekst: