МИЛАН КНЕЖЕВИЋ, ПКМСПП: Ми смо сервис привредника

Све асоцијације привредника биле су до сада потпуно маргинализоване. За десет година представници Владе нису усвојили ниједан предлог предузетника. А европска конвенција о малим и средњим предузећима почиње реченицом: „Прво мисли о малом“

mi-smo-servis-privrednikaГлавни задаци новоосноване Привредне коморе МСПП биће сервисирање интереса предузетника и заштита њихових права. Додату вредност коју стварају предузетници имају право да усмеравају кроз институције система. У склопу Коморе функционишу адвокатска, књиговодствена и пореска канцеларија, као и канцеларија за међународне пројекте и сарадњу.

Овако Милан Кнежевић, председник Привредне коморе малих и средњих предузећа и предузетника, у разговору за Економетар, објашњава које ће бити главне активности новооснованог удружења привредника. Он тврди да су постојеће асоцијације сувише широки профили који не могу обезбедити ефикасно заступање привредних интереса.

– Све су до сада биле потпуно маргинализоване, а за десет година представници Владе нису усвојили ниједан предлог предузетника. Привредници су део решења, а не део проблема. Европска конвенција о малим и средњим предузећима почиње реченицом: „Прво мисли о малом“.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ПОНУДА ДЕЛТА ЂЕНЕРАЛИ ОСИГУРАЊА Предности међународног путног осигурања
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (1) Инвестирајте у промене
  • ПРЕДСТАВЉАМО НАЈНОВИЈА ИЗДАЊА ИЗ ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ Четири димензије људских ресурса
  • ДУНАВ ДОБРОВОЉНИ ПЕНЗИЈСКИ ФОНД ОБЕЛЕЖИО СЕДАМ ГОДИНА РАДА Имовина повећана на 8,7 милијарди динара
  • Следећи број Економетра излази 3. јуна 2014.
Podelite ovaj tekst: