НЕГА КУЋНИХ ЉУБИМАЦА УНОСАН ПОСАО

„Груминг“ је нега кућних љубимаца. Новосађанин Саша Рис се томе посветио, основао академију, има доста полазника, уступа им франшизу и сматра да би то за многе који воле животиње могао бити сигуран посао на дуге стазе

sisanje-kucicaНовосађанин Саша Рис има филмску биографију. Каријеру је почео као певач у опери Српског народног позоришта, затим спремио соло улоге у „Боемима“ и „Травијати“. Предомислио се и отишао на студије ветерине. Љубав према животињама одредила му је и посао којим се данас бави. А то је „груминг“ – grooming. Власник је и оснивач академије Грумвеј (Groom way) са седиштем у највећем војвођанском граду. Након што дипломирају, његови ђаци остају у вези са њим кроз линију франшизинга „Пуфи пет“.

За отварање салона за „груминг“ довољно је десет хиљада евра, па би то за многе који воле животиње могао бити сигуран посао на дуге стазе. О томе шта „груминг“ значи, Саша Рис каже:

– То је нега кућних љубимаца. Мада многи то изједначавају са фризерским салонима за псе, појам „груминга“ је шири. Људи данас бораве у становима заједно са кућним љубимцима. Човек и животиња никада пре нису били тако близу. То захтева другачије хигијенске навике и за власника и за љубимца. Из тога се развио „груминг“ који подразумева комплетну бригу за кућног љубимца.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ПОНУДА ДЕЛТА ЂЕНЕРАЛИ ОСИГУРАЊА Предности међународног путног осигурања
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (1) Инвестирајте у промене
  • ПРЕДСТАВЉАМО НАЈНОВИЈА ИЗДАЊА ИЗ ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ Четири димензије људских ресурса
  • ДУНАВ ДОБРОВОЉНИ ПЕНЗИЈСКИ ФОНД ОБЕЛЕЖИО СЕДАМ ГОДИНА РАДА Имовина повећана на 8,7 милијарди динара
  • Следећи број Економетра излази 3. јуна 2014.
Podelite ovaj tekst: