ПРОГРАМСКА КОНФЕРЕНЦИЈА КОМОРЕ МСПП

Потребан је повољнији пословни амбијент, па ће нова комора инсистирати на укидању парафискалних намета и такси, а предузетници ће покушати и да отклоне погубне утицаје многих бесмислених уредби и закона

konferencija-komoreЈедан од главних разлога за удруживање власника приватних фирми је у томе што привредници који стварају нову вредност имају право да надзиру ко је и како распоређује, а до сада је било на хиљаде политичких и институционалних „пирана“ које су само узимале све што смо створили.

Овако се 14. априла у Београду, Милан Кнежевић, председник новоосноване Коморе малих и средњих предузећа, обратио скупу од око 300 привредника, на програмској конференцији нове Коморе. Кнежевић је напоменуо да су постојеће привредне коморе, републичка, покрајинска и локалне, наслеђене матрице и да представљају посткомунистичке творевине – све њихове председнике именују странке на власти, а запошљавају чак 800 људи.

– Живимо у времену у коме 98 одсто новостворене вредности иде на отплату кредита, а прошле године је око 150.000 фирми било у блокади привремено или трајно. Наша нова комора ће инсистирати на укидању парафискалних намета и такси, а покушаћемо и да отклонимо погубне утицаје многих бесмислених уредби и закона. Има много нелогичности у наплати пореза и такси, па тако стиже 18 пута већи порез на имовину него што је била такса на грађевинско земљиште – рекао је Кнежевић, који је за свечану програмску конференцију Коморе позвао и угледне економисте, социологе и представнике медија: Љубомира Маџара, Миодрага Зеца, Владимира Глигорова, Јову Бакића, Милана Ћулибрка и Мишу Бркића.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ПОНУДА ДЕЛТА ЂЕНЕРАЛИ ОСИГУРАЊА Предности међународног путног осигурања
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (1) Инвестирајте у промене
  • ПРЕДСТАВЉАМО НАЈНОВИЈА ИЗДАЊА ИЗ ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ Четири димензије људских ресурса
  • ДУНАВ ДОБРОВОЉНИ ПЕНЗИЈСКИ ФОНД ОБЕЛЕЖИО СЕДАМ ГОДИНА РАДА Имовина повећана на 8,7 милијарди динара
  • Следећи број Економетра излази 3. јуна 2014.
Podelite ovaj tekst: