МОДНИ БИЗНИС НЕ ПОЗНАЈЕ ГРАНИЦЕ: Бивше одбојкашице праве уникатне ташне

Јана Барјактаревић и Јована Стефановић ручно израђују уникатне велике и мале ташне и ранце од квалитетне италијанске јеленске коже. Продајом већ отплатиле дуг, а у плану је проширење бизниса

Оригинални модели кожних ташни – спој моде и свакодневних потреба

Две бивше истакнуте одбојкашице Јана Барјактаревић (36) и Јована Стефановић (34), добре другарице, упустиле су се пре годину дана у бизнис ручне производње уникатних мултифункционалних елегантних и практичних женских ташни. Уложиле су 2.000 евра и купиле специјализовану машину за шивење предмета од коже. Јана углавном осмишљава дизајн, док Јована обавља остале послове. Много тога што захтева не баш једноставан посао производње уникатног аутентичног женског аксесоара, раде заједно. Куповање материјала, односно италијанске јеленске коже у модерним бојама, представља им велико задовољство. Увозник код кога се снабдевају располаже увек квалитетним материјалом а досадашње искуство показује да од 2,7 квадратна метра јеленске коже могу да направе две ташне.

– Први топ модели биле су велике ташне правоугаоних облика, отворене, са дугачким ручкама, са поставом у контрастној боји. Оне су се могле носити преко рамена, припијене уз тело. Јана и Јована праве и ранце који су изузетно практични и данас се не носе само уз спортску гардеробу. На великим ташнама се може по жељи ставити рајсфершлус, али је тада ташна постављена микрофибером. Једини украс је привезак од храстовог дрвета, каже Јана Барјактаревић у разговору за Економетар.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • Следећи број Економетра излази 4. јула 2017.
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (6): Особине добрих продаваца
Podelite ovaj tekst: