МАЈА ОТИЋ, ПРЕДУЗЕТНИЦА: „Аина“ освојила Париз

Испоставило се да је париски излет био пун погодак. Од 49 излагача на сајму чије су колекције оцењиване “Аина“ се нашла на петом месту. Међутим, за даље тржишно позиционирање на домаћем и на страном тржишту потребно је много новца

Маја Отић

Кажу да је за мали бизнис најтеже добро поставити посао током прве године пословања, а после је све лакше. То је успела да уради Маја Отић, предузетница из Новог Сада. Њена козметичка линија “Аина“ добро је оцењена на сајму козметике у Паризу у септембру 2014. године. Баш та изложба показала је да има добре шансе за извоз у Индију и земље Јужне Америке. Наравно, ту је и српско тржиште где намерава да се боље позиционира. Током 2014. Маја је радила на томе да избегне све замке пословања на нашем тржишту. Каже да је увидела да су креме и серуми које нуди добри и по квалитету и по цени. За даљи развој потребна су јој средства под повољнијим условима од комерцијалних. Као и другачији третман веледрогерија према малим произвођачима ове бранше.

Од идеје до реализације

У свету козметике Маја се нашла готово случајно. Она је инжењер и мастер архитектуре. Дипломирала је 2007. године, у предвечерје економске кризе која је стигла и до нас. Посла у струци није било, а козметици се окренула јер каже да је сама увек пажљиво бирала креме и друге препарате за негу.

– Кад год сам купила нешто ново од козметике увек сам процењивала шта би тој креми или млеку још требало па да то буде баш онако како сам сматрала да је потребно за моју кожу.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ОСИГУРАЊЕ УСЕВА ОД РИЗИКА ГУБИТКА ПРИХОДА Исплаћен први одштетни захтев
  • ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ НА МБА ПРОГРАМЕ COTRUGLI BUSINESS SCHOOL Освојите једну од престижних стипендија
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНИЈЕ ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Како спречити манипулацију
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (8) Моћ малих серија
  • Следећи број Економетра излази 3. марта 2015.
Podelite ovaj tekst: