Супер влакна најиновативнија

Током деценије трајања пројекта оформљен је систем који је окупио праву малу армију иноватора и из кога је настало 75 нових предузећа. Овогодишњи победник – тим ББХ из Београда, награђен је новчаним износом од милион динара, а освојио је и специјалну награду Новосадског сајма у виду штанда на наредном Пољопривредном сајму

 Иновација „Супер влакна” тима ББХ из Београда проглашена је за најбољу у Србији у 2014. години у оквиру десетог, јубиларног такмичења за „Најбољу технолошку иновацију (НТИ)“. Финале овог, сада већ традиционалног, конкурса који организује Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије у сарадњи са Факултетом техничких наука из Новог Сада, Привредном комором Србије (ПКС), Заводом за заштиту интелектуалне својине, Радио телевизијом Србије и Радио телевизијом Војводине, одржано је 26. децембра 2014. године у студију РТС-а у Кошутњаку.

Финалисти, чланови шест најуспешнијих тимова, представили су жирију, у директном ТВ преносу, своје иновације и одговарали на питања у вези са њиховим карактеристикама и могућностима комерцијалне примене. Ове трочлане екипе током године су прошле неколико кругова такмичења, где су их оцењивали и независни стручни рецензенти.

Победнички тим – ББХ из Београда, који чине др Биљана Дојнов, др Александра Маргетић и Барбара Јановић, награђен је новчаним износом од милион динара, а освојио је и специјалну награду Новосадског сајма у виду штанда на наредном Пољопривредном сајму. Друго место заузела је иновација „Пчеларска СМС вага“ тима „Хорнести“ из Крушевца, док је трећа била новосадска екипа „Обло“ са истоименом иновацијом из области информационо-комуникационих технологија.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ОСИГУРАЊЕ УСЕВА ОД РИЗИКА ГУБИТКА ПРИХОДА Исплаћен први одштетни захтев
  • ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ НА МБА ПРОГРАМЕ COTRUGLI BUSINESS SCHOOL Освојите једну од престижних стипендија
  • ВАШ КОНСАЛТИНГ ЗА УСПЕШНИЈЕ ВОЂЕЊЕ БИЗНИСА Како спречити манипулацију
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (8) Моћ малих серија
  • Следећи број Економетра излази 3. марта 2015.
Podelite ovaj tekst: