EXECUTIVE GROUP – VODEĆA KOMPANIJA ZA INTEGRISANE KOMUNIKACIJE U ZEMLJI I REGIONU

Darko Matijašević i Sanja Milaković Kolundžija smatraju da komunikacija zasnovana na digitalnim kanalima predstavlja svetski fenomen i uzbudljiv teren za PR i marketing komunikacije kako za njihovu agenciju, tako i za klijente za koje svakodnevno direktno komuniciraju sa preko 300 hiljada korisnika u celom regionu

Egzekjutiv grup (Executive Group), vodeća kompanija za integrisane komunikacije u zemlji i regionu, po četvrti put je osvojila prestižnu nagradu za Agenciju godine koju dodeljuje Društvo Srbije za odnose s javnošću. Od ukupno petnaest projekata koji su ušli u finale ovogodišnjeg konkursa PRiZNANJE, u različitim kategorijama nagrađeno je sedam projekata koje je Egzekjutiv grup realizovao sa svojim klijentima u protekloj godini. U razgovoru za Magazin Biznis Darko Matijašević, generalni direktor, i Sanja Milaković Kolundžija, partner u kompaniji Egzekjutiv grup, odgovaraju na pitanja o dosadašnjim uspesima, regionalnom razvoju i planovima poslovanja.

 

Digitalni trendovi
• Executive Group Digital ima dosta iskustva na polju onlajn komunikacija, digitalnog marketinga i produkcije i to na lokalnim, regionalnim i internacionalnim projektima. Na osnovu dosadašnjeg iskustva, koji su trendovi u digitalnim komunikacija i kako ih kompanije prihvataju?

Darko: Komunikacija na digitalnim kanalima predstavlja svetski fenomen i uzbudljiv teren za PR i marketing komunikacije kako za nas kao agenciju, tako i za naše klijente za koje svakodnevno direktno komuniciramo sa preko 300 hiljada korisnika, odnosno potrošača, u celom regionu. Executive Group je još u 2009. godini kreirao odeljenje koje se bavi digitalnim komunikacijama i novim medijima. Naš Digital tim danas broji 15 eksperata koji uslužuju više od polovine našeg portfolija klijenata u neprekidnoj komunikaciji na svim onlajn mrežama. U Srbiji, kao i u svetu, kompanije sve veći deo budžeta izdvajaju za internet marketing.

Sanja: Mnogi naši klijenti su prepoznali veliki potencijal digitalnih kanala i koriste ih ne samo za razvoj brenda, već i za korporativne i krizne komunikacije. Digitalne komunikacijske platforme, poput društvenih mreža, foruma, blogova, mobilnih aplikacija i sajtova, omogućavaju korišćenje raznovrsnih kanala za transparentnu i dvosmernu komunikaciju, što je uzbudljivo kako za jačanje brendova tako i za same potrošače.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: