“СТАНИЋ НМ”: Коре и колачи за целу Србију

Аранђеловчанин Слободан Станић са супругом Нелом пре девет година кренуо крупним корацима у породични бизнис. Месечна производња два вагона кора, два вагона слаткиша и пет тона тестенина за супе

kolaci-i-koreСлободан Станић је 1991. године завршио средњу електротехничку школу и одмах се запослио у Млинско-пекарској индустрији “Победа” у Аранђеловцу. Пуних 17 година одржавао је грејна постројења у тој великој фирми, која је снабдевала хлебом и пецивима општине Аранђеловац, Топола и Лазаревац.

– У породични бизнис са супругом Нелом кренуо сам након одласка из “Победе”, од које сам добио отпремнину од око 10 хиљада евра – прича Слободан за Економетар. Док сам радио у тој фирми сваки слободан дан сам користио за шопинг у Бугарској и Румунији као и у Суботици, куповао сам робу за коју су грађани били заинтересовани. Сваки уштеђени динар улагао сам у изградњу и опрему локала и нове куће. Било је тешко, али се добро и зарађивало – присећа се наш саговорник.

Породична фирма “Станић НМ” отпочела је бизнис прављењем кора за пите и гибанице. Три раднице месечно су производиле две до три хиљаде килограма кора. Како се посао развијао и купаца је било све више. Они су препознали изванредан квалитет те врсте тестенина, за коју је, уствари, потребно мало артикала – брашно Т-450, питка аранђеловачка вода и со.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • ПОНУДА ДЕЛТА ЂЕНЕРАЛИ ОСИГУРАЊА Предности међународног путног осигурања
  • ЕРИК РИС: ЛИН СТАРТ-АП (1) Инвестирајте у промене
  • ПРЕДСТАВЉАМО НАЈНОВИЈА ИЗДАЊА ИЗ ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ Четири димензије људских ресурса
  • ДУНАВ ДОБРОВОЉНИ ПЕНЗИЈСКИ ФОНД ОБЕЛЕЖИО СЕДАМ ГОДИНА РАДА Имовина повећана на 8,7 милијарди динара
  • Следећи број Економетра излази 3. јуна 2014.
Podelite ovaj tekst: