ISKOSA GLEDANO: Mostarina na odloženo

Spremate li se već na Pančevački most? Ne?! Neozbiljno i neodgovorno od vas. Tamo se upravo kroji budžet Srbije za sledeću godinu. Kao kod svake piramidalne finansijske konstrukcije možda dobiju samo oni što na barikade-blokade stignu prvi. Požurite. Ozbiljno vam kažem.

Piše: Ruža Ćirković

Ni Međunarodni monetarni fond nema te pare za koje će ova vlada zadužiti onu što za njom dolazi. Na ime štrajkačkih mostarina zaduženih ove na odloženo plaćanje u sledećoj godini.

Samo hapšenje Ratka Mladića ispalo je pravi vodvilj. Bez velikih ushićenja u Evropi i velikih zarozavanja ovde. Precenjena stvar. Tako da će proteklih mesec dana u Srbiji biti zapamćeno po protestima, blokadama i štrajkovima zbog gole love. Što ne znači da se onaj vodvilj narednih meseci ne može prometnuti u tragediju, a ovi se štrajkovi izroditi u farsu. Kriza je duboka.

Prvo su na Beograd krenuli traktori. Prevaziđeno prevozno sredstvo. Pa se republička Vlada malo i kratko junačila pred vojvođanskom Vladom i njenim savetnicima. A i Dačićeva policija je još bila na radnom mestu. Onda je Verko Stevanović pobunjenim kragujevačkim oružarima platio par kragujevačkih autobusa. Ali se Vladi pričinilo da su (kuvajtski) tenkovi. Pa ih je presrela na pola puta. Sa rukama uvis. Dok su joj zavrat dahtali Dačićevi policajci u poslednjim pripremama za konačni izbor prevoznog sredstva. Svi na Beograd!

Opširnije u štampanom izdanju

 

Podelite ovaj tekst: