ISKOSA GLEDANO: Tri šolje kafe ili nijedna?

Ranije je bilo lako: genetika je bila zakon. Šta god da ti zafali samo pomirljivo odmahneš rukom, šta da se radi, genetika. Ako si bolešljiv – genetika, ako si ko dren zdrav – genetika. A ti ni luk jeo ni luk mirisao: genetska greška ili genetska cvećka.

Piše: Ružica Ćirković

Ali, ima neko vreme, kako se sve obrnulo naglavačke. Lično sam na televiziji gledala uglednog svetskog doktora: ne opuštajte se i ne izvlačite, genetika je za vaše zdravlje odgovorna samo devet odsto, ostalo je način ishrane i način života. Dakle, vaš je život u vašim rukama, a ne u rukama roditeljske genetike.

Nekako u isto vreme, eksplodirali su po svetu elektronski mediji. Nema elektronskog medija koji drži do sebe, a da zanoći ne prenevši svojim čitaocima bar neko od hiljada istraživanja koja vas uče kojom hranom ili vežbom ili životnom navikom da pregazite onih genetskih devet odsto, da im doskočite, da ih preokrenete na dobitnu kombinaciju.

Maslinovo ulje

Mene je od ružne navike, da u svako to istraživanje zavirim, kao recimo o vezi između gladovanja i dužine života, s dobrim ličnim razlogom odučilo jedno koje tvrdi da ljudi koji kasno ležu i kasno ustaju, kraće žive.

A francuski list Mond je raspametila jedna mnogo delikatnija materija: fantastičan efekat konzumiranja maslinovog ulja na seksualnu sposobnost i u poznijim godinama.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • KAMPANJA „TEŽI RAVNOTEŽI“ PRIVREDNE KOMORE SRBIJE U SARADNJI SA MINISTARSTVOM ZDRAVLJA: Proizvođači u borbi protiv gojaznosti
  • VANJA VAGIĆ: Zašto su naši principi važni
  • NATALI DELIĆ, TEHNIČKI DIREKTOR KOMPANIJE VIP MOBILE: Inovativna rešenja za bržu digitalizaciju privrede
  • KAKO OBEZBEDITI NAJSPOSOBNIJE MENADŽERE: Plate, bonusi, akcije
  • NEBOJŠA PETROVIĆ, OSNIVAČ I DIREKTOR BIO SAVE GRUPE: Za kratko vreme opravdali investiciona ulaganja
  • POSLOVNA SAZNANJA: Kako da (raz)rešite konflikt i unapredite odnose
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2018.
Podelite ovaj tekst: