POVODOM XXII ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA: Arhitektura Sočija u Beogradu

Za samo tri godine kompanija Putevi Užice izgradila je i opremila desetinu kapitalnih objekata. Ukupno je izgradila oko milion kvadratnih metara objekata za ZOI Soči 2014

ajsbergIzložba „Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014“, koja je trajala od 23. januara do 4. februara održana je u Beogradu, povodom XXII Zimskih olimpijskih igara (Soči, od 7. do 23. februara). Udruženje Sinteza – samostalnih stvaralaca Srbije i Ruski dom u Beogradu organizovali su ovu postavku kojom se domaća javnost upoznala sa jednim od najatraktivnijih gradova Rusije. Osim toga, prikazani su i rezultati velikog napora ruske države, grada Sočija i arhitekata i izvođača zahtevnih radova, među kojima je veliki broj srpskih državljana. Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin rekao je na otvaranju izložbe da je za potrebe Olimpijade u Sočiju izgrađen čitav kompleks koji će doprineti daljem razvoju zimskih sportova u Rusiji.

Rusija se, prema njegovim rečima, trudi da uloži resurse i novac u razvoj zimskih sportova, iako su zimski sportovi prilično skupi.

Čepurin je izrazio zadovoljstvo što će Srbija imati svoje predstavnike u Sočiju.

Izložba „Arhitektura Sočija – prestonice ZOI 2014“ je osmišljena kao celina koju čine četiri segmenta: arhitektura Sočinske gradske organizacije Saveza arhitekata Rusije 2008-2013, umetnička fotografija arhitektura Sočija, autora Olega Komisarova, a predstavljeni su i olimpijski objekti u Sočiju, kao i srpski donatori u Sočiju.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • DELTA USPEŠNO POSLOVALA U 2013. GODINI: Novi rast u 2014.
  • JUBILEJ TERMOELEKTRANE MORAVA U SVILAJNCU: Proizvodnja prema planu i bez gubitaka
  • SASTAVLJANJE I DOSTAVLJANJE REDOVNIH FINANSIJSKIH IZVEŠTAJA ZA 2013. GODINU U APR: Pretraga prijema pomoću matičnog broja
  • SVEČANO OTVOREN HOTEL CROWNE PLAZA® BEOGRAD: Jedan od najboljih brendova poslovnih hotela
  • COTRUGLI – VODEĆA POSLOVNA ŠKOLA U REGIONU NAGRAĐUJE: Osvojite jednu od 12 stipendija za MBA programe
  • DODELJENE GODIŠNJE NAGRADE SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA: Uspešni u biznisu u 2013. godini
  • PROGLAŠENI DOBITNICI NAGRADE VIRTUS ZA 2013.: Najbolji u korporativnoj filantropiji
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. marta 2014.
Podelite ovaj tekst: