Сапун од козјег млека за здраву кожу

Козу су купили да би лечили синовљеву псоријазу. Псоријаза је излечена, а сада козе издржавају породицу Адамов

sapun-od-kozeЗбог наговештаја да нека крема у саставу има коензим Q10, многе даме су спремне да одвоје озбиљну своту новца, а овај еликсир младе коже крије се у неким много доступнијим, али и јефтинијим производима. Сапун од козјег млека произведен у радионици породице Адамов кошта између 70 и 100 динара, и садржи и коензим Q10, али и друге витамине и минерале који оштећену кожу опорављају а здраву негују.

Уосталом, Весна и Игор Адамов у прављење сапуна од козјег млека кренули су управо да би помогли свом сада деветогодишњем сину Немањи и његовом проблему са псоријазом на лактовима.

– Водили смо га код многих лекара, али ништа није трајно помагало док од старијих жена нисмо чули да је козје млеко добро да се пије и у случају кожних болести, прича нам тридесетседмогодишња Весна Адамов.

Из града на село

Са првим повлачењем црвенила са коже дечака, у породици је почела да сазрева идеја да би коза, коју су у међувремену купили, и њено млеко, и сапун који су покушавали да направе, могло да буде решење не само за здравствене проблеме, већ и за решавање егзистенције. Весна и Игор су грађевински техничари, посао у струци нису налазили и радили су по трговинама. Осим тога, у родној Суботици са двоје деце, имају и петнаестогодишњу ћерку Мају, 11 година су били подстанари.

– Познато је да у Банату има празних кућа које се продају за мале суме и тако смо купили одмах усељиву кућу са окућницом у Српском Крстуру, надомак Новог Кнежевца. Потпуно смо променили живот, али нисмо се покајали, прича Весна како су постали једна од ретких породица која се населила у већ демографски испошћен Банат.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: