Петар Бугарски најбољи предузетник

Прва награда за најуспешнијег младог предузетника града Београда, аутомобил „пежо 107“, додељена је Петру Бугарском, власнику фирме Food & Soul. Другу награду добио је Душан Узелац, а трећу Сања Коњовић

untitled-1Петар Бугарски, Душан Узелац и Сања Коњовић су најбољи млади предузетници Београда за 2012. годину. Њима су 3. априла уручене награде у Скупштини Београда. Избор за најуспешнијег младог предузетника Београда организује се трећи пут, а ове године су се на јавни позив, расписан почетком фебруара, пријавила 23 кандидата, од којих је 20 пријава испунило услове да учествује у трци за награду.

Пројекат Избор успешног младог предузетника ове године је, поводом обележавања 40 година успешног пословања, спонзорисала Привредна банка Београд, уз подршку града Београда и Регионалног центра за развој малих и средњих предузећа Београд. Петру Бугарском, власнику фирме Food & Soul, која производи зачинско биље и салате и дистрибуира храну, додељена је прва награда аутомобил „пежо 107“, а Душан Узелац из фирме Дубес, чији је највреднији бренд сајт Kamatica.com, добио је другу награду – пакет едукативних програма за пословно усавршавање. Велики аплауз у Скупштини града добила је и трећепласирана Сања Коњовић, мајка четворо деце и власница самосталне занатске радње за производњу дечје одеће Ниниа. Сања је 2007. родила тројке, а само три године касније покренула је сопствени бизнис. Она је добила лаптоп рачунар и мултифункционални принтер. Награде је обезбедила Привредна банка Београд уз помоћ партнера, компаније Верано моторс, Мерит плана и Solutions. Медијски партнери пројекта за избор најбољег предузетника Београда и ове године су били наши часописи Економетар и Магазин Бизнис.

Директорка Регионалног центра за развој малих и средњих предузећа Гордана Лазић Рашовић казала је да је након пажљиве анализе и оцене достављених бизнис и маркетинг планова, листи референци, сертификата о похађању обука, доказа о поседовању стандарда, награда на сајмовима, жири изабрао осам најбољих пријава. Она је нагласила значај ове награде као подстицај за бржи развој предузетништва.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: