U ZAGREBU OTVORENO PREDSTAVNIŠTVO PKS: Bolji uslovi za regionalno investiranje

Predstavništvo PKS u Zagrebu je servis srpskim privrednicima za dolazak na tržište Hrvatske, ali je takođe otvoreno i za sve hrvatske privrednike

Svečano otvaranje Predstavništva Privredne komore Srbije u Zagrebu 18. aprila, izazvalo je veliko interesovanje i poslovne i medijske javnosti. U prostorijama novog Predstavništva PKS u Hrvatskoj, koje se nalaze u centru Zagreba u zgradi poznatoj kao „Novinarski dom“, bilo je prisutno više desetina srpskih i hrvatskih poslovnih ljudi, koje su pozdravili predsednici privrednih komora Srbije Miloš Bugarin i Hrvatske Nadan Vidošević, kao i ambasador Srbije u Hrvatskoj Stanimir Vukićević. Cilj novootvorenog Predstavništva PKS i direktora Drenislava Žekića biće da poveća prisustvo srpskog kapitala i kompanija na hrvatskom tržištu i da unapredi ekonomsku saradnju dve zemlje, a sa svečanosti je poručeno da su srpske investicije i kompanije dobrodošle u Hrvatsku.

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin istakao je da je moguće unaprediti i razviti više oblike privredne saradnje, posebno u oblasti metalske industrije, brodogradnje i poljoprivredno-prehrambene industrije. On je podsetio da je spoljnotrgovinska razmena Srbije i Hrvatske gotovo izbalansirana, da treba unapređivati regionalnu saradnju i podsticati zajedničke nastupe na trećim tržištima. „Realne izvozne mogućnosti srpskih kompanija na tržištu Hrvatske postoje povezivanjem putem klastera, realizacijom zajedničkih projekata u agrokompleksu, energetici, hemijskoj industriji, saobraćajnoj infrastrukturi, turizmu, IT i metalskom sektoru, kao i zajedničkim nastupom na tržištima Libije, Alžira, Kuvajta i Ruske Federacije“, naglasio je Miloš Bugarin.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: