UVOD U BIZNIS: Uvezeš delove, pa izvezeš auto

Predsednik Češke stigao u posetu Srbiji, trgovinski odnosi u centru pažnje” – objavljeno je 10. septembra u srpskim medijima, kada je u dvodnevnu posetu stigao Miloš Zeman. Predsednik Češke je doputovao sa pedesetak privrednika i četvoricom ministara, a tokom njegove dvodnevne posete potpisano je više bilateralnih sporazuma i održan odlično posećen poslovni forum.

Piše: Radojka Nikolić

Kad tako nešto pročitate, odmah pomislite da su to dobre prilike za privrednu saradnju i pogledate statistiku. I tamo vidite da stvari i ne stoje tako loše. Razmena Srbije i Češke u 2018. iznosi oko jedne milijarde evra, uz mali deficit na strani Srbije: izvoz u Češku je iznosio 489,2 miliona evra, a uvoz iz te zemlje 552,1 milion evra. Dakle, pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 88,6 odsto, što je za nas sjajno, imajući u vidu velike deficite koje pravimo sa nekim drugim državama.

Ali, dajte da vidimo malo tu strukturu uvoza i izvoza… I, tu dolazimo do najboljeg odgovora na pitanje zašto smo mi, nažalost, i dalje privreda u razvoju, dok Češka pripada grupi ekonomski razvijenih i uspešnih zemalja. Dakle, glavni izvozni proizvodi Srbije u Češku su prošle godine bili za automobile: setovi provodnika za paljenje i ostali setovi za vozila (24 odsto), delovi za sedišta od ostalih materijala (14 odsto) i automatski prekidači strujnih kola (devet odsto). Sa druge strane, vodeći uvozni proizvodi Srbije iz Češke bili su – automobili.

Sudeći po toj uvozno-izvoznoj slici, Srbija izvozi proizvode za dalju upotrebu (statistički – intermedijarna dobra koja se upotrebljavaju kao sirovine ili poluproizvodi za proizvodnju drugih dobara), a uvozi gotove proizvode. Drugim rečima, mi smo sirovinska baza, dok drugi mnogo više zarađuju prodajući finalne proizvode! Ali, tu još nije kraj priči o našoj neslavnoj ekonomskoj stvarnosti. Jer, kad pogledate ko u Srbiji proizvodi setove provodnika za vozila, koje Česi od nas uvoze, videćete da je najveći proizvođač u Srbiji, zapravo, nemačka Dräxlmaier grupa koja ima fabriku u Zrenjaninu od 2007. godine, uz državne subvencije zapošljava više od 6.000 ljudi i stalno traži nove radnike jer proširuje poslovanje.

Na drugom mestu po vrednosti proizvoda iz Srbije koje Česi uvoze iz Srbije su delovi za sedišta od ostalih materijala. I taman kad pomislite – pa baš lepo, eto i to od nas kupuju, vi naiđete na podatak da te komponente za sedišta za vozila proizvodi u Odžacima, zapravo, kanadska kompanija „Magna Seating“. Ta firma je otvorila 2013. godine pogon u Srbiji, takođe uz državne subvencije, a toliko im je dobro krenula proizvodnja da je u maju 2017. dodat još jedan pogon, te zapošljavaju više od 1.800 ljudi.

I, konačno, treće mesto izvoznih proizvoda iz Srbije koje Češka auto-industrija uvozi su automatski prekidači strujnih kola. Kad i to pretražite, vidite da ih u Srbiji proizvodi novosadski Šnajder elektrik, a zapravo, francuska je kompanija koja u Srbiji, kao d.o.o, posluje od 2002. godine. I tako češki auto “škoda”, koji mi posle uvezemo, nastaje iz delova proizvoda nemačkih, kanadskih i francuskih kompanija koje posluju u Srbiji, a sve se vodi kao – izvoz iz Srbije. Globalizacija na delu! I nemam ništa protiv! Samo, kako mi ovako loše prođosmo u toj globalizaciji?!

Ako nam je za utehu: ni Škoda odavno nije češka! Od 1991. godine je u vlasništvu nemačke Folksvagen grupe. Ali, nije za utehu podatak da Srbija gotovo da nema finalnih proizvoda višeg tehnološkog nivoa izrade, za izvoz. I nije za utehu ni činjenica da je BDP po stanovniku Češke oko 20.000 dolara (podaci za 2017), dok je BDP po stanovniku Srbije oko 6.000 dolara. Eto razlike između razvijenih i nerazvijenih ekonomija, na našu štetu.


U ovom broju još i …

  • U BIZNISU SA E-SKUTERIMA OBRĆU SE MILIJARDE: Novo prevozno sredstvo preplavilo metropole
  • KAKVA ZNANJA PRUŽA AKADEMIJA ZA AVIJACIJU: Bez edukacije i licence nema posla
  • POSLOVNA SAZNANJA: Iskoristite trenutak
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2019.
Podelite ovaj tekst: