DUŠAN ANTONIJEVIĆ: Somat se proizvodi na jednom mestu za ceo svet

Iz fabrike u Kruševcu roba se direktno isporučuje u 34 zemlje širom sveta, pa ova kompanija ima strateški značaj za Henkel na globalnom nivou. U proteklih pet godina investirano je više od 90 miliona evra u proširenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta, u nove fabrike, osvajanje inovativnih tehnologija i stalno usavršavanje zaposlenih. Od privatizacije 2002. godine do sada, uloženo je 216 miliona evra

Dušan Antonijević

U prvih šest meseci 2019. godine kruševačka kompanija Henkel Srbija, u vlasništvu istoimene nemačke kompanije, pozicionirala se u prvih deset najvećih izvoznika iz Srbije. To je i očekivano ako se zna da u Kruševcu rade četiri fabrike u kojima se proizvode praškasti i tečni deterdženti, toaletni osveživači, kao i Somat tablete za mašinsko pranje posuđa, koje ovaj nemački proizvodni sistem izvozi u 34 zemlje sveta, upravo iz Kruševca. Direktor ove kruševačke fabrike Dušan Antonijević, ne propušta da naglasi, u razgovoru za Magazin Biznis, da iz te fabrike u izvoz odlazi 70 odsto proizvodnje i to direktnom isporukom na lokacije širom sveta.

Iz toga je jasno da je u prvom delu ove godine kruševačka fabrika uspešno poslovala i da je veoma značajna u ukupnim rezultatima poslovanja grupe Henkel:

– U našem poslovanju koje je izvozno orijentisano, posebno bih istakao činjenicu da smo početkom ove godine otvorili novu Bref fabriku, kao rezultat kontinuiranog ulaganja u proširenje kapaciteta. Ova investicija vredna je 36 miliona evra i zahvaljujući njoj sada su povećani proizvodni kapaciteti za proizvodnju Brefa za 60 odsto. Henkelova fabrika u Kruševcu se nalazi među najboljim fabrikama Henkel sistema, a zahvaljujući izuzetno posvećenom i profesionalnom radu zaposlenih, u mogućnosti smo da brzo i stručno ponudimo rešenja koja su neophodna, kaže Antonijević.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • U BIZNISU SA E-SKUTERIMA OBRĆU SE MILIJARDE: Novo prevozno sredstvo preplavilo metropole
  • KAKVA ZNANJA PRUŽA AKADEMIJA ZA AVIJACIJU: Bez edukacije i licence nema posla
  • POSLOVNA SAZNANJA: Iskoristite trenutak
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2019.
Podelite ovaj tekst: