ВЛАСНИK KОМПАНИЈЕ “ЗДРАВО ПРОДУKТ” НОВА САЗНАЊА ПОТРАЖИО ПРЕKО ПРОГРАМА „ЕРАЗМУС ПЛУС“: Добродошло искуство из Европе

Горан Гардијан је знао да му је за предузетништво било потребно знање. Зато се јављао на бројне конкурсе за које је чуо или их пронашао на интернету. Тако је користио програме „Еразмуса плус“, компаније “Филип Морис“ из Ниша, а преко програма “Енека“ добио је 2.000 долара и обезбедио део опреме

Горан Гардијан

Kада направе прве кораке у бизнису, домаћи предузетници брзо схвате да им највише недостаје искуство. Kод нас често немају кога да питају за савет. Један од њих био је и Горан Гардијан, власник предузећа „Здраво продукт“ из Риђице крај Сомбора. Он је свој бизнис покренуо 2012. године. На тржиште пласира сокове у „Bag in Box“ амбалажи, без додатка конзерванса или шећера. Начин производње и пласмана учио је од колега из Хрватске, а боравио је и код предузетника из Мађарске, на обали језера Балатон, у оквиру програма „Еразмус плус“ који за циљ има едукацију и размену искуства са предузетницима из земаља Европске уније који се баве сличним пословима. О томе како је дошао на идеју да прави сокове у великој амбалажи и колико му је у томе помогло искуство из „Еразмус плус“ програма, власник Горан Гардијан каже:

– Почетак овог бизниса био је, практично, изнуђен. Бавио сам се производњом јабука у Риђици. Цена индустријске јабуке је јако ниска баш као и оних стоних. Зато сам одлучио пре пет година да оснујем компанију која ће производити сокове. После анализирања понуде на тржишту и цена, избор је пао на сокове у „Bag in Box“ амбалажи. Знао сам шта хоћу али не и како да то остварим – каже Горан за Економетар.

Kренуо је храбро и основао ДОО “Здраво продукт“. Регистровано газдинство би исто било добро решење. Међутим, они код нас не могу да пласирају на тржиште финалне производе па је друштво са ограниченом одговорношћу (ДОО) било једино решење.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • Следећи број Економетра излази 4. јула 2017.
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (6): Особине добрих продаваца
Podelite ovaj tekst: