ИНОВАТИВНИ ДУШЕЦИ ИЗ ЧАЧКА ФИРМЕ „B RIGHT”: За први душек – аванс од купца

Невена Ђорђевић, дипломирани менаџер за људске ресурсе, седам година производи душеке по поруџбини од сировина врхунског квалитета. Када је почела, није имала довољно пара да исфинансира производњу, па је узела аванс од купца. Сада има годишњи промет од око 100.000 евра а душеке извози и у Аустрију, Швајцарску и Француску

Невена Срнић (контакти са купцима и администрација) и Невена Ђорђевић, власница (слева надесно)

Невена Ђорђевић (34), дипломирани менаџер за људске ресурсе, студент генерације 2007. на Универзитету БК, одлучила је пре седам година да покрене неуобичајени бизнис – производњу душека, кревета и опреме за спавање. Према досадашњој пракси, у протеклом периоду углавном се наручују душеци.

– Мој основни приступ овом одговорном послу била је иновативност у производњи, односно намера да радим нешто што други не производе и притом да користим само здраве материјале који својим квалитетом и међусобним, заједничким дејством најповољније утичу на здравље човека који користи душек – истиче Невена Ђорђевић за Економетар, и наглашава да је идеја водиља њене фирме „B Right” била и остала „мали али здрав бизнис”.

– Осмислила сам и примењујем праксу у својој породичној кући у Чачку, у којој се налазе радионица и пословни простор, а душеци су пројектовани тако да се на њима, у правом смислу речи, човек може одморити после дневних активности, да ојача тело и да освежен, релаксиран и са новом енергијом почне нови дан.

Племенита и оптимистична Невена ове своје карактерне особине примењује и у производњи и, како наглашава, једна од битних ствари за сваког човека је и здрав душек.

– Могуће је да ће се многи насмејати кад чују ове моје опаске, али ја стварно уживам у послу да за сваког наручиоца направим одговарајући душек. Претходно сазнајем у разговору с купцем, како и где живи, чиме се бави, да ли има неке тегобе или хроничне здравствене проблеме и слично, јер услови и окружење у коме ради и живи утичу на то какве материјале би требало да користим у производњи овог важног елемента у свакој кући, наглашава Невена.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ВЕСТИ ИЗ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
  • Следећи број Економетра излази 4. јула 2017.
  • ЗВОНИМИР ПАВЛЕК: УСПЕШНА ТРГОВИНА (6): Особине добрих продаваца
Podelite ovaj tekst: