Brendovi su danas u rukama publike

Emocija nalaže da u odnosu brend kupac treba pred sobom videti pre svega čoveka, a ne samo kupca. Ista pravila važe i kada se primene digitalni kanali. Zato se, i pred kompanijama i pred digitalnom zajednicom, postavlja pitanje odnosa biznisa i društva: da li su spremni da prihvate društvo u kome je sve na prodaju, gde je profit iznad svega, pa i iznad čoveka

Pred marketingom je danas mnogo izazova, a najveći je kako da iskoristi snagu digitalnih medija i društvenih mreža i da virtuelno dopre do potrošača. Promene su brze i ko želi da bude deo tržišne utakmice mora da je već uveliko u digitalizaciji. Brendovi nastaju i nestaju, marketing zahteva inovaciju, cilj kompanija jeste profit, ali on ne sme da bude i jedini motiv, već rad na kredibilitetu brendova i jačanju poverenja potrošača – poruke su ovogodišnjeg Letnjeg Vivaldi foruma “Brend kultura u digitalnom ekosistemu” Mokrogorske škole menadžmenta, održanog od 19. do 21. juna na Mećavniku. Na jednom mestu okupili su se stručnjaci iz oblasti marketinga, komunikacija, medija, preduzetnici, influenseri i blogeri. Teme veoma aktuelne, jer digitalizacija i virtuelne komunikacije nameću trendove razvoja marketinga, stalnih inovacija i promena. Ko toga nije svestan, teško da može da igra tržišnu utakmicu, jer smo u realnosti već zatrpani porukama koje se šalju putem digitalnih kanala.

Kao medijski pokrovitelj ovogodišnjeg Letnjeg Vivaldi foruma, Magazin Biznis u ovom ekskluzivnom dodatku prezentuje sažetak stavova i ocena iz razgovora vođenih na Mećavniku, u organizaciji Mokrogorske škole menadžmenta. Početak Foruma označila je Milka Negrović, Strategic Account Manager u agenciji Homepage i koselektor Letnjeg Vivaldi foruma pod nazivom “Brend kultura u digitalnom ekosistemu”:

– Nove tehnologije omogućile su da pojedinac postane medij za sebe. Informacije su transparentne, publika kreira sadržaje i deli informacije o brendovima, što čini da su brendovi sada većim delom u rukama publike. Brendovi danas imaju publiku kao izdvojeni i teško kontrolisani marketing sektor. Zato je publika postala pomalo “gluva”, jer putevi do nje nikad nisu bili brojniji.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • REVIZIJA I RAČUNOVODSTVO: Kako dokumentovati isplatu naknade za prevoz
  • IZ BANKARSKOG UGLA: Zašto je važna emisija srpskih evroobveznica
  • ENRIKO SAMER: „Pojas i put“ važna i za Trst
  • DIGITALNI VODIČ: Srbija prva u regionu uvodi 5G
  • POSLOVNA SAZNANJA: Nebo je granica
  • ANKETA MAGAZINA BIZNIS O BREND KULTURI
  • TV SLIKE I PRILIKE: Kako biti blizu istine
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. septembra 2019.
Podelite ovaj tekst: