CARLOS DE CORDOUE: Kreditiramo svaki drugi novi automobil u Srbiji

Od 2009. godine počeli smo sa kreditiranjem srpskog agrobiznisa i sada imamo 18 odsto tržišnog učešća. Finansiramo ceo lanac: od proizvođača-poljoprivrednika, preko dobavljača do prerade poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Zatim, kreditiramo kupovinu automobila, a značajno tržišno učešće ostvarujemo i u stambenim kreditima. Očigledno, imamo dobru strategiju u kreditiranju određenih tržišnih niša

Carlos de Cordoue

Bila je dobra odluka Kredi Agrikol banke da na srpskom tržištu krene sa strategijom u kojoj će izabrati segmente, odnosno tržišne niše kojima ćemo se potpuno posvetiti i razvijati bankarske proizvode za određene sektore i usluge. Tako smo od 2009. godine počeli finansiranje srpskog agrobiznisa i sada smo u tom segmentu druga banka, sa 18 odsto tržišnog učešća. Razradili smo naš pristup tako da finansiramo ceo lanac: od proizvođača-poljoprivrednika, preko dobavljača do prerade poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Zatim, svaki drugi novi automobil kupljen u Srbiji na kredit, kreditiran je od strane naše banke a značajno tržišno učešće ostvarujemo i u stambenim kreditima koje odobravamo građanima. Mi na srpskom tržištu još nismo toliko veliki da pokrivamo sve, ali smo izabrali dobru strategiju da se specijalizujemo za kreditiranje određenih oblasti – kaže u razgovoru za Magazin Biznis Karlos de Kordu (Carlos de Cordoue), predsednik Izvršnog odbora Kredi Agrikol (Credit Agricole) banke Srbija, govoreći o poslovanju banke na čijem se čelu nalazi od aprila prošle godine.

Podsećajući na takav strateški pristup banke, Karlos de Kordu ističe i odluku Kredi Agrikol Srbija da stambeni krediti takođe budu veoma značajni u strategiji koja se zasniva na dugoročnoj saradnji. To je rezultovalo konstantnim rastom iz godine u godinu.

– Kada uzimate stambeni kredit i kupujete stan ili kuću, onda sigurno dugoročno razmišljate, jer je to i za vas strateški poduhvat – kaže naš sagovornik.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • POSLOVANJE NAFTNE INDUSTRIJE U 2016. GODINI: Početak oporavka
  • ANKETA MAGAZINA BIZNIS: KAKVA ĆE BITI POSLOVNA 2017. GODINA: U najavi uspešno poslovanje i investicije
  • ELEKTRONSKI SERVISI I USLUGE AGENCIJE ZA PRIVREDNE REGISTRE: Na putu ka kompletnoj elektronskoj upravi
  • REVIZIJA I RAČUNOVODSTVO: Šta su donele izmene Zakona o PDV-u
  • NIKOLA MATIĆ: Put do pametne infrastrukture
  • POSLOVNA SAZNANJA: Izmišljena priča
  • VEŠTINA KOMUNIKACIJE: Kakvu uslugu želimo da dobijemo u hotelima
  • FELJTON: PITER DRAKER: Za poverenje potrebno najmanje tri godine
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. marta 2017.
Podelite ovaj tekst: