DERIL L. VILSON, GE POWER & WATER: Želimo saradnju sa Srbijom

Srbija je veoma važan učesnik u projektu gasovoda Južni tok i otvaranje elektrana na gas je samo jedna od mogućnosti za diverzifikaciju. Kompanija GE pruža širok spektar tehnologija za proizvodnju energije, uključujući obnovljive izvore energije i rado ćemo vas podržati na tom putu

Na dugoročne i stalne potrebe za energijom kompanija Dženeral Enerdži (General Energy) koja posluje u sastavu kompanije Dženeral Elektrik (General Electric) odgovorila je stvaranjem mobilnih aeroderivativnih gas-turbinskih setova generatora koji su nedavno predstavljeni na međunarodnom forumu u Berlinu. O tome koliko je vremena i novca bilo potrebno da se stvore ti proizvodi savremene tehnologije, kome su namenjeni i kakva su očekivanja u tom segmentu biznisa Deril L. Vilson, predsednik i generalni direktor sektora aeroderivativnih gas turbina u kompaniji GE Power & Water, kaže za Magazin Biznis (intervju rađen mejlom) da savremena industrija proizvodnje energije prolazi kroz značajne promene.

– Tradicionalnim, ogromnim kompanijama koje snabdevaju energijom velike gradske centre sada su se pridružili sve brojniji nezavisni proizvođači energije, koji žele da imaju sposobnost da generišu sopstvenu energiju na pouzdan način, na mestu i u vreme koje im odgovara. Ovakav trend je nastao i zbog globalnog rasta industrije kao i zbog brzo rastuće srednje klase, koja ima velike potrebe za energijom, za koju se očekuje da će do 2030. Godine brojati skoro pet milijardi ljudi. Uvođenje novih i poboljšanje postojećih proizvoda obično košta stotine hiljada, ako ne i milione dolara. Razvojni ciklus novog ili unapređenog proizvoda traje tri godine, od zamisli do inicijalnog razvoja proizvoda.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: