NOVA IT REŠENJA I TRENDOVI U OBLASTI FINANSIJA I PLAĆANJA: Usluga glasovnog bankarstva je budućnost

Sve je veća popularnost govornih usluga, a veruje se da će taj trend dalje rasti. To potvrđuju najnovija istraživanja prema kojima se 20 odsto informacija na Guglu pretražuje glasom preko mobilnih uređaja. Procenjuje se da će do 2020. taj udeo porasti na 50 odsto – istakli su predstavnici poljske Asseco grupe, na svojoj junskoj konferenciji održanoj u Dubrovniku

Marcin Zanevik

Kreiranje aplikacija za mobilne telefone nije lak posao jer korisnici očekuju da ona bude ne samo efikasna, lako upotrebljiva i kompletna, već i da atraktivno izgleda. Upravo zbog toga je sektor IT industrije koji radi na razvijanju dizajna aplikacija u ekspanziji i predstavlja najbrže rastući deo cele IT industrije.

Ovo je za Biznis Magazin ocenio Marcin Zanevik, ekspert i biznis konsultant u kompaniji Asseco Poljska, jedan od učesnika međunarodne konferencije Asseco grupe koja je održana u Dubrovniku od 12. do 13. juna, a na kojoj su ključne teme bili trendovi i IT rešenja u oblasti finansija, plaćanja i bankarstva. Prema njegovim rečima, danas korisnici, a pogotovo biznismeni koji se bave finansijama, očekuju efikasno, ubedljivo i kompletno rešenje aplikacije koju će svakodnevno koristiti.

– Oni hoće da imaju sve pokriveno u toj jednoj aplikaciji, kako ne bi morali da se prebacuju na druge. Tako, recimo, investitori neće da obavljaju trgovinu na jednoj aplikaciji, a da na drugoj proveravaju portfolio kompanije koja ih zanima. To su bitne karakteristike, svi zahtevi korisnika moraju da budu ispunjeni – objašnjava Zanevik.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • U BIZNISU SA E-SKUTERIMA OBRĆU SE MILIJARDE: Novo prevozno sredstvo preplavilo metropole
  • KAKVA ZNANJA PRUŽA AKADEMIJA ZA AVIJACIJU: Bez edukacije i licence nema posla
  • POSLOVNA SAZNANJA: Iskoristite trenutak
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. oktobra 2019.
Podelite ovaj tekst: