Гардероба за принцезе од стила

Сања Коњовић, мајка петогодишњих тројки и тромесечног синчића, успешно креира и шије свечану одећу за децу која одмалена желе да се разликују од својих вршњака по јединственој и маштовитој одећи

princezeДа стицајем срећних околности 2007. године није постала трострука мама, професионални пут Сање Коњовић из Београда вероватно би пошао другачијим правцем. Рођење Алеке, Драгића и Ларе, само закратко, ставило је на „стенд бај” диплому Правног факултета, до које су Сању делила само четири испита. Брига о три бебе које истовремено треба нахранити, окупати, успавати јесте највећи посао на свету, али је Сања Коњовић у исто време размишљала да се лати неког посла који би могла да обавља у ретким предасима активности својих беба, а без већих улагања на која породица у том моменту није била спремна. Све је то толико успешно урадила да се 3. априла нашла међу добитницима награда на конкурсу за избор Најбољег младог предузетника Београда – заузела је треће место а награда је свечано уручена у Скупштини града Београда. О томе како је почела свој мали бизнис Сања каже:
– Са само 200 евра „кеша” покренула сам посао који ме, с једне стране, привлачио, а с друге био практична нужност за моје две девојчице и сина. Определила сам се за производњу свечане дечје гардеробе каква не може да се нађе у домаћим продавницама, а потражња је, касније сам то видела, заиста огромна – испричала нам је за Економетар Сања Коњовић.

У импровизованим условима, уз помоћ само једне кројачице, Сања је почела да креира свечану одећу углавном за девојчице, али понешто и за дечаке. Прве моделе понели су управо Алека, Лара и Драгић на свом првом рођендану.

– На почетку ни сама нисам имала јасну представу какву прођу моја одећа може да има на тржишту. Изненадила сам се када су ми сви бутици којима сам понудила моделе одговорили потврдно и тако је посао кренуо, мимо мојих и најсмелијих жеља – каже наша саговорница.

Маштовита, оригинална одећа из Самосталне занатске радње „Ниниа” израђује се у стандардним величинама од један до пет, али се прима и свака друга поруџбина и модели се израђују по жељи родитеља, али и малишана.

Опширније у штампаном издању

Podelite ovaj tekst: