Са дражејама и пралинама у свет

Брачни пар Тања и Раде Вучићевић почео са малим трговинама и пржионицама кафе, а данас су власници фабрике јединствених чоколадних бомбона са заштитним знаком „премијер“, у којој је запослено четрдесетак радника

Тања и Раде Вучићевић

Тања и Раде Вучићевић

У готово свим продавницама Соко Штарка купце привлаче маштовито аранжиране чоколадне дражеје и пралине са лешником у млечној чоколади, као и дражеје са бадемом у шећерној корици розе и плаве боје. На први поглед, стиче се утисак да су ови артикли увозни јер не припадају програму наше водеће кондиторске индустрије а дизајн амбалаже и изузетно квалитетан садржај упућују на адресу неког страног произвођача.

Пријатно смо се изненадили сазнањем да се иза ових високостандардизованих кондиторских производа “крије” брачни пар предузетника, Тања и Раде Вучићевић. Они су већ четрнаест година ангажовани у производњи дражеја и пралина, са амбицијом да повећају капацитете и прошире програме. Њих двоје су одлучни у намери да достигну савршенство у квалитетној производњи, како би својим слатким артиклима достигли светске стандарде у кондиторској производњи. У томе су успели.

После периода рада са пржионицама кафе, Тања, некадашњи студент организације рада, и њен супруг Раде Вучићевић, саобраћајни инжењер, упустили су се у остварење амбициозног пројекта покретања сопствене производње артикала каквих нема на српском тржишту. Прецизно речено: нема их са лиценцом и заштитном робном марком – „премијер“.

Престижне награде

Брачни пар Вучићевић је, после напорног рада у скученом и неадекватном простору, са кредитом на седам година, изградио пре годину дана фабрику са више од хиљаду квадратних метара.

Са Тањом Вучићевић разговарали смо у модерном простору наменски изграђене фабрике и сазнали да фирма Артивал (почетна слова ћерке Иве и сина Алексе), док реч „арт“ представља назнаку учествовања у свим пригодним манифестацијама у Хајату, где су маштовито упаковане пралине и дражеје обавезан пратећи садржај других десерта.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • Партнерство у бизнису
  • Нови хотел Интерконтинентал
  • Револвинг кредит
  • Менторинг – карика која је недостајала
  • Торба „крпи” буџет
  • Добар бизнис у бизнис парку
  • Следећи број Економетра излази 10. јула 2007.
Podelite ovaj tekst: